top of page
Jaroslav Chlebík

Sportovní aktuality

Tento a minulý týden se nám podařilo probojovat se do okresních kol dvou soutěží.

První z nich byl turnaj v malé kopané, který hostila Velká nad Veličkou. Do turnaje postupovala nejlepší družstva z okrskových kol. Konkrétně se jednalo o školy z Veselí Hutníku, Dambořic, Velké nad Veličkou, Hroznové Lhoty, Hodonína Očova a Čejkovic. Jednalo se o okresní kolo a dalo se předpokládat, že i týmy budou vyrovnané a budou rozhodovat maličkosti. V herním systému rozděleném na dvě skupiny jsme si počínali velice slušně a z druhého místa jsme postoupili rovnou do boje o medailové umístění. Poslední zápas o 3. místo jsme svedli s domácím týmem. Zápas to byl vyrovnaný, jenomže štěstí stálo na soupeřově straně a my jsme skončili smolně na 4. místě. Po prohraném utkání jsme nenacházeli moc povzbudivých slov, protože být čtvrtý nechce být nikdo. Snad s odstupem času na to můžeme pohlížet jako na úspěch, protože pokud na to pohlédneme s širší perspektivou, tak se jednalo o okresní kolo, kam postupoval vítězný tým z okrskových kol, a tím byli naši kluci čtvrtí nejlepší z celkového počtu devatenácti škol v okrese, což si myslím, že je velice slušný výsledek.

Druhé okresní finále jsme absolvovali v Kyjově a jednalo se o basketbalový turnaj. Basketbal můžeme ohledně pravidel považovat za jeden z nejsložitějších sportů. Herně se značně odlišuje od fotbalu a pro naše typicky fotbalové družstvo se stal basketbal velkým oříškem. Velice nám pomohly čtyři basketbalové turnaje, které jsme během roku absolvovali, a kluci se tak říkajíc vyhráli, a proto jsme si troufli přihlásit se do okresního kola. Tohoto turnaje se zúčastnily školy Kyjov Joklíka, Čejkovice, Dubňany, Hodonín Očov, Hodonín Vančurova, Ratíškovice, Strážnice a gymnázium Kyjov.

Nejsmolnějším a klíčovým se pro nás stal zápas se školou z Očova, který byl tak vyrovnaný, že celkové skóre bylo v náš neprospěch 5:4, a to se opravdu u basketbalu moc nestává. Dále jsme ve skupině narazili na školu ze Strážnice, kterou jsme s přehledem porazili. Další soupeř, tentokrát Kyjov Joklíka, se ukázal herně na daleko vyšší úrovni a i většina jejich hráčů se basketbalu věnuje aktivně mimo školu. Zápas pro nás dopadl porážkou. Protože se nehrála semifinálová skupina, šlo se rovnou na finálová utkání, což pro nás znamenalo postup ze třetího místa ve skupině a tím pádem jsme hráli o 5. – 6. místo. I poslední zápas jsme nevypustili a bojovali do poslední vteřiny, ale i přes veškerou snahu a vyrovnanou hru s rozdílem pouhého jednoho bodu na nás zbylo 6. místo.

Děkuji klukům za vzornou reprezentaci, i když to ani v jednom případě pomyslně necinklo, ale byla vidět houževnatost a chuť hrát. Podle slov trenérů ostatních škol bylo patrné, že jsme mile překvapili a rozhodně nepatříme mezi outsidery. Za to všem patří ještě jednou velký dík.

40 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page