top of page

Sportovní aktuality

Poslední měsíc byl velice bohatý na sportovní soutěže, ve kterých nás úspěšně reprezentovali žáci naší školy. Pojďme se podívat, jak dopadli.


McDonald's Cup

Fotbalový turnaj určený žákům prvního stupně, na kterém jsme se úspěšně umístili v obou kategoriích. Nejlépe se dařilo našim nejmenším fotbalistům, kteří dokázali v kategorii 1.-3. třída vybojovat výborné 3. místo z celkového počtu šesti přihlášených škol. V kategorii 4.-5. třída byla konkurence bohužel kvalitnější a nedokázali jsme se tolik prosadit, nakonec jsme skončili na 6. místě. Nicméně i přes tento výsledek nemusíme zoufat, a budeme s očekáváním vyhlížet další turnaj, protože většina našich hráčů patří ročníkově do 4. třídy a budou mít příležitost si příští rok zpravit chuť.



Pohár rozhlasu


Po delší pauze jsme letos opět vyrazili na atletické závody Pohár rozhlasu konané v Hodoníně. Sestava chlapců napovídala, že předvedeme výborný výsledek, a to se také potvrdilo. Z celkového počtu 13 škol dokázali naši žáci vybojovat 4. místo, což je v konkurenci velkých škol velmi dobrý výsledek. Celé družstvo předvádělo vyrovnané výkony na hranici svých osobních rekordů. V průběhu soutěže jsme doufali a věřili, že by to mohlo, jak se říká, "cinknout", což nakonec nevyšlo, ale počet bodů, který nás dělil od třetího místa, byl opravdu malý, a štěstí tentokrát nestálo na naší straně. I v kategorii dívek se nám podařilo dosáhnout pěkných výkonů. V letošní kvalitní konkurenci vybojovali děvčata z celkového počtu 10 škol 7. místo.



Basketbalový turnaj


Poslední turnaj z letošní série basketbalu pořádaný Českou basketbalovou asociací se konal v Kloboukách u Brna. Od začátku jsme nenechali nic náhodě a s vyrovnaným výkonem jsme bez ztráty kytičky postoupili ze skupiny. I semifinále se stalo suverénním představením našich hráčů. Nedokážeme říct, co se stalo před finále, možná to bylo podcenění soupeře, nebo nám jen došlo střelecké štěstí, kdy jsme měli velké problémy s koncovkou. Utkání jsme dohráli za vyrovnaného stavu a čekalo nás prodloužení a tzv. "náhlá smrt", kdy vítězí družstvo, které dá jako první koš. Po nacvičeném signálu hned v úvodu prodloužení jsme to byli my, kdo vstřelil koš, a tím jsme proměnili již třetí turnaj v řadě ve vítězný.



Okrskové kolo v malé kopané


Ve čtvrtek 2.5. jsme pořádali okrskové kolo v malé kopané. Turnaje v kategorii 8.-9. tříd se zúčastnily 3 školy (Čejkovice, Dubňany a Hodonín Vančurova). Naši žáci neponechali nic náhodě a v obou zápasech jasně dominovali. O kvalitě našeho mužstva svědčí i to, že nám soupeř nedal jediný gól. Tímto vítězstvím jsme postoupili do okresního kola, které se koná 10.5. ve Velké nad Veličkou.



Děkuji všem žákům za výbornou reprezentaci školy a oceňuji chuť a zapálení s jakým se do soutěží pouští. Další fotografie z jednotlivých akcí můžete vidět ve fotogalerii na stránkách školy.

88 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Den Země

bottom of page