top of page

Červen ve školní družině

Dne 2.6. jsme se s dětmi ze ŠD vypravili na prohlídku Větrného mlýna do Starého Poddvorova. Tam jsme využili autobusovou dopravu, cestu zpět už jsme šli po svých. Děti se dozvěděly spoustu zajímavých informací o jeho historii a o tom, jak v něm mletí v minulosti probíhalo.

Ve středu 7.6. jsme se s dětmi ze ŠD vypravili na celodenní výlet do ZOO Lešná. Čekalo nás příjemné počasí a tak se zvířata nestyděla ukázat v celé své kráse. Největším zážitkem pro děti bylo krmení a hlazení rejnoků, ale pobavili je také na lanech skákající opice anebo ve vodě dovádějící lachtani.

Naši poslední exkurzi jsme podnikli k místnímu chovateli holubů. Pan Černý dětem povyprávěl, co všechno takový koníček obnáší, ukázal jim voliéru i popovídal o účasti na soutěžích a závodech. Děti měly možnost pochovat si nedávno vylíhlé holoubky a sledovat návrat kolem desítky vypuštěných holubů zpět do voliéry.


Na závěr roku v úterý 20.6. se ŠD 3 vydala na exkurzi do bylinkového ráje Sonnentor. Byli jsme mile přivítáni, ochutnali jsme lahodný čaj a potěšilo nás maňáskové divadlo. Prošli jsme se areálem Sonnentoru, podívali jsme se do výroby, kde někteří z nás mohli zamávat svým maminkám a tatínkům. Dozvěděli jsme se něco o pěstování bylinek a nakonec si všichni zkusili namíchat svůj vlastní bylinkový čaj. Exkurzi jsme zakončili sladkou tečkou - výbornou zmrzlinou v kavárně Sonnentoru.


112 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page